Skolesundhedsplejerske

Hver sundhedsplejerske har et distrikt. Hun besøger familier med børn og er sundhedsplejerske på skolen og kommer i institutionerne i distriktet.

Studerende: Sundhedsplejersken medvirker til uddannelse af sygeplejersker og sundhedsplejersker. Den sygeplejestuderende/sundhedsplejerskestuderende er i praktik i sundhedstjenesten.

Kontakt sundhedsplejerske:

Hundested skole.

Sofie Hvillum Haag, 23671307 Er på skolen i lige uger.

Winie Birkkjær, 23627935. Er på skolen i ulige uger.

Begge kan også kontaktes via forældreintra under eksterne samarbejdspartnere

Tilbud fra skolesundhedsplejen:
Sundhedsplejersken orienterer om skolesundhedstjenesten på 1. skoledag.

0. klasse. til 9. klasse: Alle elever i  0.,5.,og 8. klasse undersøges af sundhedsplejersken.

Eleverne i 1., 2., 3., 4., 6., 7. og 9. klasse vil blive set efter behov af sundhedsplejersken.

Sundhedssamtalerne er tilrettelagt i forhold til barnets alder og klassetrin. Eleverne får invitation via skoleintra inden hver samtale. Det er vigtigt, at forældrene samtykker til samtalen.

Sundhedspædagogiske aktiviteter:
BH. klasse: Hygiejne
5. klasse: klasse el. gruppeundervisning pubertet
Det er muligt at få råd, vejledning udenfor alm. samtaler/ undersøgelser. Kontakt sundhedsplejersken på telefonen

Konsulentfunktion: Sundhedstjenesten er konsulent for skoler, sfo-klub og klubber i spørgsmål om hygiejne, sundhed, sygdom, børns sikkerhed og trivsel. Sundhedsplejersken deltager i de udvidede specialcentermøder på skolen.

Tværfagligt samarbejde: Sundhedstjenesten arbejder tæt sammen med: børneafdeling, praktiserende læger, speciallæger, høreklinikken, talehørekonsulenter, psykologer, skole, lærere, familiesagsbehandlere, fysioterapeuter. Sundhedsplejersken deltager i de udvidede ressourcecentermøder.

Vaccination: Der tilbydes vaccination hos egen læge, når barnet er 12 år (MFR og for pigerne også HPV)